Els gegants i les bèsties del Pi a les exposicions de les Festes de la Mercè 2012

Com cada any, els gegants i bèsties que participen als actes de cultura popular de les Festes, resten exposats en diferents punts emblemàtics de la ciutat perquè tots els barcelonins i barcelonines els puguin visitar.

Aprofiteu els dies previs de Mercè i acosteu-vos a les següents exposicions gratuïtes per veure de ben a prop els elements d’imatgeria festiva de Barcelona!

Del 15 al 23 de setembre (de 10 a 14h i de 17 a 20h) “Exposició de Bèsties de Foc”: la Mulassa vella de Barcelona serà present, com és tradició, a l’exposició de bèsties de foc de la ciutat que té lloc a la Galeria Gòtica del Palau de l’Ajuntament els dies abans de la Mercè.

Des del dissabte 15 i fins diumenge 23 la podreu veure estàtica, sense perseguir-vos, ni espantar-vos amb el seu foc i les seves guitzes. Això si, no us perdeu les seves sortides el dissabte 22 a La Passejada de Bèsties i al Correfoc de diumenge 23, on us remullarà amb les seves guspires.

Del 15 al 24 de setembre (de 10.30 a 20.30h) “Exposició del Seguici Popular”: tal i com mana el protocol, el Seguici Popular s’exposa al Palau de la Virreina uns dies abans de la festa gran de la ciutat. L’ambient de Festa Major es respira a l’aire i són molts els nens, barcelonins i foranis que s’apropen a La Rambla per veure-hi els grans símbols populars de la ciutat amb calma.

Com bé sabeu, hi trobareu els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga de la Ciutat, el Lleó de la Ciutat, la Mulassa de Barcelona, els Cavallets Cotoners, el Bou, la Víbria, el Drac de la Ciutat Vella, la Tarasca, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar.

Del 16 al 22 de setembre (de 10 a 20h) “Mostra de gegants”: com no pot ser d’una altra manera, els gegants també es fan seu un espai de la ciutat. En aquest cas, el Pati Manning de la Casa de Caritat on, per dotzena vegada s’hi mostraran tots els gegants de barri de la ciutat.

Hi podreu veure l’Oriol i la Laia, els gegants petits del Pi, i en Perot lo Lladre, gegantet del Pi.

El diumenge 16 de setembre i com toca, els gegants grans del Pi participaran a l’acte inaugural de la XII Mostra de Gegants, que comptarà amb el Concert de Música Tradicional, els parlaments de les autoritats, el Ball dels Gegants de la Ciutat i un petit refrigeri.

Us hi esperem a tots!

Cartell de La Mercè 2012

Cartell de La Mercè 2012