El Lleó de Barcelona a l’exposició “Faràndula. 500 anys d’imatgeria festiva a Girona”

La Ciutat de Girona vol retre homenatge a la seva faràndula enguany que es celebren els 500 anys de la primera referència dels Gegants, l’Àliga i el Drac. I ho fa amb una exposició extraordinària al Museu d’Història de la Ciutat, en la que hi participen algunes de les peces més importants del patrimoni festiu català. Veritables obres d’art i peces de museu, algunes amb més de quatre-cents anys d’història. Hi podem trobar els Gegants originals d’Olot i Torroella de Montgrí, el Drac original de Vilafranca del Penedès i el de la Bisbal d’Empordà, la Mulassa original de Reus i el nostre Lleó de Barcelona.

De Girona els visitants hi podran veure tota la imatgeria històrica de la ciutat, des de l’Àliga o els Nans fins als Gegants originals, tots ells centenaris i que fa dècades que no surten.

Per tant, us encoratgem a fer una visiteta al nostre Lleó i a la resta de l’exposició, gratuïta, que es troba a tocar de les escales de la Catedral de Girona. Del 2 de maig al 29 de setembre de 2013, tot i que el nostre Lleó hi serà del 2 de maig al 26 de maig i del 16 de juny al 14 d’agost.

  • Museu d’Història de la Ciutat de Girona
  • De dimarts a dissabte de 10.30 a 18.30 h.
  • Diumenges i festius de 10.30 a 13.30 h.
  • Tancat els dilluns no festius.
  • Gratuït el primer diumenge de cada mes