La Mercè’13: exposicions de gegants i bèsties

Com cada any, els gegants i bèsties que participen als actes de cultura popular de les Festes, resten exposats en diferents punts emblemàtics de la ciutat perquè tots els barcelonins i barcelonines els puguin visitar.

Aprofiteu els dies previs de Mercè i acosteu-vos a les següents exposicions gratuïtes per veure de ben a prop els elements d’imatgeria festiva de Barcelona!

Del 14 al 23 de setembre (de 10 a 14h i de 17 a 20h) “Exposició de Bèsties de Foc”: la Mulassa vella de Barcelona serà present, com és tradició, a l’exposició de bèsties de foc de la ciutat que té lloc a la Galeria Gòtica del Palau de l’Ajuntament els dies abans de la Mercè.

Des del dissabte 14 i fins diumenge 22 la podreu veure estàtica, sense perseguir-vos, ni espantar-vos amb el seu foc i les seves guitzes. Això si, no us perdeu les seves sortides el dissabte 21 a La Passejada de Bèsties i al Correfoc de diumenge 22, on us remullarà amb les seves guspires.

Del 14 al 23 de setembre (de 10.30 a 20.30h) “Exposició del Seguici Popular”: tal i com mana el protocol, el Seguici Popular s’exposa al Palau de la Virreina uns dies abans de la festa gran de la ciutat. L’ambient de Festa Major es respira a l’aire i són molts els nens, barcelonins i foranis que s’apropen a La Rambla per veure-hi els grans símbols populars de la ciutat amb calma.

Com bé sabeu, hi trobareu els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga de la Ciutat, el Lleó de la Ciutat, laMulassa de Barcelona, els Cavallets Cotoners, el Bou, la Víbria, el Drac de la Ciutat Vella, la Tarasca, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar.

Del 15 al 23 de setembre (de 10 a 20h) “Mostra de gegants”: i, com no pot ser d’una altra manera, els gegants també es fan seu un espai de la ciutat. En aquest cas, les Drassanes on, per primera vegada s’hi mostraran tots els gegants de barri de la ciutat. Aquest espai substitueix el Pati Manning en aquest any en què la Mercè va dedicada al 1714 i la Barcelona de l’època.

Hi podreu veure l’Oriol i la Laia, els gegants petits del Pi, i enPerot lo Lladre, gegantet del Pi.

El diumenge 15 de setembre i com toca, els gegants grans del Pi participaran a les 19h a l’acte inaugural de la XIII Mostra de Gegants, que comptarà amb un espectacle a càrrec de la companyia Xuriach, basada en balls del 1714, un dels quals serà ballat pels nostres gegants.

Us hi esperem a tots!

Cartell de La Mercè 2013

Cartell de La Mercè 2013