Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga 2015

I un any més iniciem l’any amb el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga, un acte que vol rememorar les antigues processons i desfilades que tenien lloc entre les Basíliques de Santa Maria del Mar i Santa Maria del Pi. La més important d’elles va ser l’any 1601 en motiu de la canonització de Sant Raimon de Penyafort, que té la seva diada el 7 de gener. Per aquest motiu, el Seguici té lloc el dissabte més proper a aquesta data, enguany exactament el 10 de gener.

Per tant, dissabte 10 de gener a les 19:15h trobareu els elements esperant davant de la Basílica de Santa Maria del Pi. Ells són: els Gonfanons de les dues Basíliques, un grup de tabals processionals, el Lleó de la Ciutat, el Dofí de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, els músics del Pi, el Ball de Valencians d’El Vendrell amb la seva música, la Família de Gegants de Santa Maria del Pi, els músics del Casc Antic i els Gegants de Santa Maria del Mar. A la llum de les torxes, tots iniciaran la solemne desfilada a les 19:45h.

El recorregut serà el tradicional: plaça del Pi, de Sant Josep Oriol, carrer del Pi, plaça de la Cucurulla, carrer de la Cucurulla, Portal de l’Àngel, carrer dels Arcs, plaça Nova, carrer del Bisbe, de la Pietat, baixada de Santa Clara, plaça del Rei, carrer del Veguer, de la Llibreteria, plaça de l’Àngel, Via Laietana, carrer de l’Argenteria i plaça de Santa Maria.

A les 20:30h el Seguici arribarà a Santa Maria del Mar i farà l’entrada a la Basílica. Com cada any, després de l’ofrena floral, l’ordre dels balls serà: Dansa del Lleó de Barcelona, Ball del Dofí de Barcelona, Ball de la Mulassa de Barcelona, Ball de Valencians d’El Vendrell, Ball en Família dels Gegants del Pi i Ball dels Gegants de Santa Maria del Mar.

Per acabar, tindrà lloc el moment culminant de la diada, el Ball a quatre dels gegants grossos de les dues basíliques: el Rei Salomó i la Reina de Saba, l’Elisenda i en Mustafà. Una dansa única que només es balla en el marc d’aquest acte.

No us ho podeu perdre!