#SJO16 – Pregó de les Festes de Sant Josep Oriol

Com cada any, encetarà la Festa Major el Pregó, a les 11h del matí a la plaça del Pi, amb la presència de:

• Pregoner/a de les Festes: Sr. Rafael Català Dalmau, historiador i editor, vinculat al barri del Pi.

• Sra. Gala Pin Ferrando, Regidora del Districte de Ciutat Vella

• Mossèn Gaietà de Casacuberta, Rector de la Basílica de Santa Maria del Pi

• Sr. Eloi Martí, President de l’Associació de Comerciants i Veïns de la Plaça de Sant Josep Oriol

• Sr. Josep Lluís Esteras, President de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi

L’any 2010, any en què els gegants grossos i xics del Pi van celebrar el 50è aniversari de la seva recuperació, es va voler tornar a treure al carrer les figures originals, que feia uns vint-i-cinc anys que no sortien, ja que sempre ho fan les seves còpies. Es vol que tots quatre junts; la Família de Gegants originals del Pi -que romanen sempre exposats als armaris de la basílica-, surtin junts només un cop l’any, per donar inici a les Festes del barri.

Al final de l’acte, i després de la tradicional Remembrança del Miracle de les Monedes de Sant Josep Oriol, hi haurà un petit fragment del Retaule de Sant Josep Oriol, anunciant el que es farà al vespre. A continuació, i com marca el protocol, tindrà lloc l’excepcional Ball dels gegants del Pi, amb els antics Mustafà i Elisenda. A continuació, l’Oriol i la Laia -els gegants petits vells del Pi-, ens portaran de cercavila pels carrerons del barri. Una ocasió única per admirar uns dels gegants més antics que es conserven al país, fets de fusta, i que esdevenen el símbol més estimat del barri.