Ja tenim aquí l’Elisenda petita!

L’espera s’ha fet llarga, però l’Elisenda petita ja és aquí. Diumenge 18 es va organitzar una gran festa a la plaça del Pi per rebre una nova figura dels gegants barcelonins. La popular família dels Gegants del Pi s’ha vist ampliada amb una rèplica en petit de l’Elisenda, la Geganta del Pi. Aquesta figura, és ballada per una colla de nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. Ella arriba dos anys després de l’estrena d’en Mustafà petit, amb la idea que els més menuts coneguin i s’estimin encara més els populars Gegants del Pi, documentats des del 1601.

La figura ha estat creant-se durant els darrers mesos al taller Casserras de Solsona. Tots els detalls han estat fet expressament per a ella i són obsequi de diferents artesans del centre de la ciutat. Les joies són de la Joieria Baloo, el mocador dels Magatzems el Pilar, el ram i el collaret els han fet veïnes del barri i la perruca és de la casa Damaret.

Aquests dies els nens i nenes que la porten estan assajant per acostumar-s’hi. Des que es va estrenar en Mustafà petit per la Mercè del 2014, una dotzena de nens han anat demanant entrar a portar-lo, i ara el seu somni s’ha fet realitat.

La nouvinguda va aparèixer enmig de confetti i cridòries a les dotze tocades de diumenge passat, fent la sortida triomfal des de la Basílica del Pi, on viuen els Gegants. A plaça l’esperava una gernació junt als quatre Gegants originals del Pi, unes talles de fusta del segle XVIII que excepcionalment van sortir de la seva vitrina.

Va ser rebuda també per les autoritats i pels seus padrins, els representants dels nens i nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu. Tampoc hi va faltar la padrina d’en Mustafà petit, la dibuixant de les Tres Bessones Roser Capdevila, que va obsequiar els seus fillols amb dues piruletes gegants.

L’Elisenda i en Mustafà petits van ballar amb els seus padrins “gegants”, els Indis petits de Reus, i seguidament va tenir lloc la cercavila amb les rèpliques en petit de gegants centenaris vinguts d’arreu: Manresa, Cardona, Solsona, Vilafranca del Penedès, Badalona i Reus. També s’hi va sumar tota la canalla que des de primera hora havia participat en els tallers per disfressar-se d’Elisenda o Mustafà.

Cal destacar que la figura està sent costejada per aportacions populars a través de la xarxa. Com ja es va fer l’any 1960 per recuperar els Gegants del Pi i el 2014 per en Mustafà petit, s’ha triat la via del micromecenatge. Es tracta d’una campanya de micromecenatge 2.0 a través de la plataforma verkami. Al link http://vkm.is/elisendapi es pot apadrinar la geganta aportant el que cadascú vulgui o pugui. Com a recompenses pels padrins hi ha des de imants o ninos de goma fins a poder pujar al campanar de Santa Maria del Pi, un bust de resina de l’Elisenda o escriure el teu nom dins la gegantona.

Però la campanya no s’acaba a la xarxa. Durant les properes sortides els geganters del Pi conviden a tothom qui ho vulgui a apropar-se, informar-se de la nova figura i apadrinar-la.

A partir d’ara viuran a la Casa dels Entremesos (a la plaça de les Beates) i està previst que visitin en els propers mesos els seus padrins a l’Hospital Sant Joan de Déu.