Arriben les Festes de Sant Josep Oriol #SJO18

Un any més, arriben les Festes de Sant Josep Oriol, amb un munt de novetats (com la Ballada de Sardanes, l’Empal·liada del Campanar del Pi, el Repic de Campanes o la Cercavila Infantil) i dues celebracions que marcaran l’edició d’enguany: els 25 anys de la recuperació del Lleó de Barcelona i els 450 anys de la Mulassa de Barcelona. Visca Sant Josep Oriol!

TROBAREU TOTS ELS HORARIS I INFORMACIÓ A L’AGENDA, CLICANT AQUÍ

PROGRAMA RESUMIT:

Dissabte 17 de març:

Matí – NOVETAT: Toc d’Inici de les campanes del Pi / Pregó de les Festes / Remembrança del Miracle de les Monedes / Anunci del Retaule de Sant Josep Oriol / Ball dels Gegants Originals del Pi / Cercavila anunciadora de les Festes / NOVETAT: Ballada de Sardanes amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Tarda – Diada Castellera amb els Castellers de Barcelona i de Cerdanyola del Vallès / Processó del Legat / Retaule de Sant Josep Oriol.

Diumenge 18 de març:

Matí – Bestieses -Els convidats del Lleó i la Mulassa de Barcelona-.

Dimecres 21 de març:

Tarda – Xerrada “Les Festes del Pi a l’arxiu de Santa Maria del Pi”.

Divendres 23 de març:

Tarda – NOVETAT: Cercavila Infantil / Contacontes / Repic de Campanes / Ofici de Festa Major amb el Ball dels Gegants originals del Pi i el cant dels Goigs de Sant Josep Oriol / Projeccions / Emmulassa’t! / Ball folk amb “Bauma”

Dissabte 24 de març:

Matí – La Passejada dels Oriols / Ofrena floral a Sant Josep Oriol / Exhibició de l’Esbart Català de Dansaires.

Tarda – Tallers infantils / Xocolatada / Els Atracaments d’en Perot lo Lladre / Concert i Ball de Festa Major a càrrec del grup “Lady Whanda”.

Diumenge 25 de març:

Matí – Matinades/ Diada Falconera a càrrec dels Falcons de Barcelona/ Mostra de balls / Cercavila de Festa Major / Ball de Gegants.

Per a més informació, consulteu l’Agenda o el programa de les Festes, que trobareu clicant aquí.

Voleu saber gràcies a qui es fan les Festes de Sant Josep Oriol 2018? Us anomenem aquí els establiments del barri, associacions i estaments col·laboradors!

ALTRES PROPOSTES:

#ConcursSJO18 A banda de l’etiqueta #SJO18 per Twitter o Instagram, enguany tornem a sumar l’etiqueta #ConcursSJO18 a Instagram. Els que l’usin, estaran adherint-se al concurs fotogràfic de les Festes, que tindrà diferents i variats premis. A més, totes les fotografies formaran part d’una exposició al juny a la Casa dels Entremesos! Més informació i bases aquí.

Els petits dibuixants. Enguany els nens i nenes que vulguin dibuixar els Gegants del Pi, i ens enviïn el seu dibuix per correu electrònic a gegantsdelpi@gegantsdelpi.cat o el portin el dia 24 als Tallers Infantils rebran com a record una xapa commemorativa de les Festes, d’edició limitada.

Xumets. Com sempre, si durant els dies de les Festes els més petits porteu el vostre xumet a alguna de les nostres figures, us obsequiarem amb una xapa d’edició limitada exclusiva pels valents que s’atreveixen a deixar el seu xumet! Només cal que pregunteu a algun dels geganters. La resta de l’any, també ho podeu fer i us donarem la xapa igualment!

Paradeta. Els dies de la festa hi haurà la tradicional paradeta on trobareu tota la informació que necessiteu per viure unes Festes de #SJO18 al complet!

Empal·liada. Com a novetat, es recupera l’empal·liada del campanar de Santa Maria del Pi, que anys enrere havia estat el més festiu de la ciutat, amb repics, focs i música documentades històricament. El repic i l’empal·liada han estat recuperats l’any 2017 pels campaners del Pi per les diades rellevants com ara Sant Jordi o la Diada Nacional, i per primer cop es faran per Sant Josep Oriol.