#SantaEulàlia19 – Els Protocols de l’Àliga

Aquest acte és un dels més solemnes de les Festes d’hivern de la ciutat. En la penombra del vespre, l’Àliga de la Ciutat surt de l’Ajuntament per anar a buscar la basílica de Santa Maria del Mar, acompanyada pel seu seguici (integrat pel Lleó de la Ciutat , els Gegants de Santa Maria del Mar, els Ministrils de la Ciutat i el Penó de Santa Eulàlia). S’hi afegeixen els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda. També hi participaran els Músics del Pi i els de Santa Maria del Mar.

A les 20h a la plaça de Sant Jaume, l’Àliga sortirà de l’Ajuntament per, un cop fetes les salutacions pertinents, iniciar el passeig pel carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrers de l’Argenteria, dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria.

A la plaça de la Basílica i a les 20.45h, el Lleó de la Ciutat i els Gegants de Santa Maria del Mar faran els seus balls, i dins l’església -just davant l’altar-, dansarà l’Àliga de la Ciutat a les 21h.