Arriben les Festes de Sant Josep Oriol #SJO19

Ara que març del 2019 arriba, us avancem el programa de les Festes de Sant Josep Oriol, en les qual celebrem els 350 anys dels Gegants petits del Pi!

Pel programa complet:

https://issuu.com/gegantsdelpi/docs/programa_sjo19_sense_linies_tall

- Dijous 14 de març - Inauguració de l’exposició “350 anys dels Gegants petits, xics o Gegantons del Pi”

Inauguració el dijous 14 de març a les 20h a la Casa dels Entremesos. Fins el 23 de juny.

Del 16 al 25 de març. Festes de Sant Josep Oriol 2019.

PROGRAMA RESUMIT:

Dissabte 16 de març:

Matí – NOVETAT: Toc d’Inici de les campanes del Pi / Pregó de les Festes / Remembrança del Miracle de les Monedes / Anunci del Retaule de Sant Josep Oriol / Ball dels Gegants Originals del Pi / Cercavila anunciadora de les Festes

Tarda – Diada Castellera amb els Castellers de Barcelona i els Sagals d’Osona / Processó del Legat / Retaule de Sant Josep Oriol.

Diumenge 17 de març:

Matí – Bestieses -Els convidats del Lleó i la Mulassa de Barcelona-.

Dijous 21 de març:

Tarda – Xerrada “La nissaga Casserras i els Gegants del Pi”.

Divendres 22 de març:

Tarda – Cercavila Infantil / Contacontes / Projeccions / Emmulassa’t! / Ball de Festa Major amb “Tamborino So Obstinat”

Dissabte 23 de març, Diada de Sant Josep Oriol:

Matí – La Passejada dels Oriols / Ofrena floral a Sant Josep Oriol / Exhibició de l’Esbart Català de Dansaires.

Tarda – Tallers infantils / Xocolatada / Els Atracaments d’en Perot lo Lladre / Repic de Campanes / Ofici de Festa Major amb el Ball dels Gegants originals del Pi i el cant dels Goigs de Sant Josep Oriol / Passacarrers amb banda / Ball de Festa Major amb el DJ Jordi Sayol.

Diumenge 25 de març:

Matí – Matinades/ Diada Falconera a càrrec dels Falcons de Barcelona / Mostra de balls / Cercavila de Festa Major / Ball de Gegants.

Per a més informació, consulteu l’Agenda o el programa de les Festes, que trobareu clicant aquí.

Voleu saber gràcies a qui es fan les Festes de Sant Josep Oriol 2019? Us anomenem aquí els establiments del barri, associacions i estaments col·laboradors!

ALTRES PROPOSTES:

#ConcursSJO19 A banda de l’etiqueta #SJO19 per Twitter o Instagram, enguany tornem a sumar l’etiqueta #ConcursSJO18 a Instagram. Els que l’usin, estaran adherint-se al concurs fotogràfic de les Festes, que tindrà diferents i variats premis. A més, totes les fotografies formaran part d’una exposició al juny a la Casa dels Entremesos! Més informació i bases aquí.

Xumets. Com sempre, si durant els dies de les Festes els més petits porteu el vostre xumet a alguna de les nostres figures, us obsequiarem amb una xapa d’edició limitada exclusiva pels valents que s’atreveixen a deixar el seu xumet! Només cal que pregunteu a algun dels geganters. La resta de l’any, també ho podeu fer i us donarem la xapa igualment!

Paradeta. Els dies de la festa hi haurà la tradicional paradeta on trobareu tota la informació que necessiteu per viure unes Festes de #SJO19 al complet!

Empal·liada. Com a novetat de l’any passat, es recupera l’empal·liada del campanar de Santa Maria del Pi, que anys enrere havia estat el més festiu de la ciutat, amb repics, focs i música documentades històricament. El repic i l’empal·liada han estat recuperats l’any 2017 pels campaners del Pi per les diades rellevants com ara Sant Jordi o la Diada Nacional, i per segon cop es faran per Sant Josep Oriol.