Agenda

Fires i Festes de Sant Narcís a Girona.

Diumenge 6 de novembre – Girona (El Gironès)

Ja fa uns anyets que el Lleó de Barcelona i la Mulassa de Barcelona se’n van fins a Girona per participar de les Fires i Festes de Sant Narcís el darrer dia de les Festes, encapçalant la Trobada de Gegants i Bestiari.

I és que els gironins també havien tingut un Lleó (la Mulassa la van recuperar fa pocs anys) que va desaparéixer quan el riu Galligants se l’endugué.

Les dues peces barcelonines seran acompanyades musicalment pels Músics del Pi i rebudes per la imatgeria gironina: el Beatusaure, els Gegants centenaris, els Nans, els Gegants nous, en Gerió… i l’Àliga! Aquesta com sabeu va ser la convidada del Lleó de Barcelona en motiu de la primera edició de “Bestieses. Els convidats del Lleó i la Mulassa de Barcelona” en el marc de les passades Festes de Sant Josep Oriol.

- 11.30h Sortida des del Parc del Migdia.

- 13.00h Arribada a la plaça de Calvet i Rubalcaba (plaça del Mercat).

Amb aquesta sortida tan especial tancarem el calendari anual del Lleó i la Mulassa, després d’haver-se estat els darrers dies exposats a Mataró amb la resta del Seguici barceloní!

Festa Major de la Sagrera – Cercavila.

Diumenge 13 de novembre – La Sagrera

Amb els Gegants petits i infantils del Pi.

Festa Catalana 2016 al Fòrum.

Dissabte 19 de novembre – Plaça de Leonardo da Vinci (El Fòrum)

El proper dissabte 19 de novembre els Gegants petits del Pi i la Mulassa de Barcelona, acompanyats pels Músics del Pi, participaran a la darrera Festa Catalana de l’any, que se celebra al Fòrum.

Tampoc hi faltaran els amfitrions del barri, els recentment estrenats Gegants del barri del Besòs Maresme, en Besòs i la Maresme, unes peces molt divertides que ja van sortir a la Cavalcada de la Mercè d’enguany.

Tot i que la Festa Catalana és una activitat recent, enguany ha tingut més diades que mai. Així com normalment s’havia fet a l’avinguda de la Catedral i en alguna edició s’hi sumaven diades a la plaça de les Glòries, enguany se’n va fins a Diagonal Mar, al Fòrum. Com sabeu, la Festa Catalana està destinada a difondre la cultura popular barcelonina entre els turistes i visitants que rep la ciutat, programant un llarg cicle els dissabtes a la tarda.

Aquest cop, ballarem a la plaça de Leonardo da Vinci, una zona que no visitàvem des de feia uns anys, quan es realitzaren les cercaviles els anys previs i posteriors a la celebració del Fòrum Internacional de les Cultures, l’any 2004.

Que us ho perdreu?

Festa Major de Sant Andreu de Palomar – Cercavila.

Diumenge 27 de novembre – plaça d’Orfila

Amb els Gegants petits del Pi.

Fira de Santa Llúcia 2016 – Sortida de la Carassa de Nadal.

Dissabte 3 de desembre – Avinguda de la Catedral

Després d’uns anys sense fer-ho, tornem a encarregar-nos de treure la Carassa de Barcelona a passejar per la Fira de Santa Llúcia.

Les Carasses d’orgue eren unes cares de fusta que penjaven per sota dels orgues de les esglésies i que, per Nadal, llançaven confits per la boca gràcies a l’enginy dels organistes. Encara ara se’n conserva alguna, com la de l’església de Sant Just i Pastor.

L’any 1988 la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella engega la recuperació de la Carassa però en forma de gegantó, que pugui anar pel carrer i llançar caramels per la boca. També mou els ulls i es desplaça sobre una plataforma amb rodes. Va ser creada pel solsoní Manel Casserras i Boix.

Amb la Carassa de Barcelona i els Músics del Pi doncs, farem un recorregut a les 12h per la més que centenària Fira de Santa Llúcia, tot llançant caramels per la boca de la figura, mentre els badocs i nens intenten agafar-ne quants més millor. Després de passar per la Fira, seguirem amb el tradicional recorregut pel barri Gòtic i passarem pel Pi, per acabar altre cop a la Fira.

De fet, serà el primer dia de l’any que surt la Carassa! La podreu veure també els dies 4, 10, 11, 17 i 18 de desembre portada per altres colles de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella – la Casa dels Entremesos.

Aviam quants caramels aconseguiu!

 

La Marató de TV3.

Diumenge 18 de desembre – Plaça del Pi

El proper diumenge 18 de desembre, un any més organitzarem activitats a la plaça del Pi per tal de recollir fons per la Marató de TV3, que enguany va dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

A les 10h ja serem a la plaça del Pi per recollir els vostres donatius, que seran enviats a l’acabar el dia a la Fundació de la Marató de TV3.

Hi podreu trobar els Gegants petits del Pi i per primer cop, l’Elisenda i en Mustafà petits.

Per a més informació: http://www.ccma.cat/tv3/marato/