Agenda

Trobada dels Gegants de Sant Jaume 2017.

Dissabte 22 de juliol – plaça de la Mercè

I en la tradicional ruta estiuenca dels nostres gegants, seguim visitant els nostres fillols, en aquest cas els Gegants de Sant Jaume, en Ferran i la Mercè, que van ser creats el 2009 i 2010 tot recordant els històrics gegants de l’església de Sant Jaume Apòstol.

La seva trobada la celebren sempre pels volts del 25 de juliol, Diada de Sant Jaume, en aquest cas el dissabte 22 a la tarda.

Trobareu a l’Oriol i la Laia, Gegants petits del Pi, a la plaça de la Mercè a les 17h preparats per iniciar la cercavila pels carrers Ample, carrer de Josep Anselm Clavé, passatge de la Pau, Plaça de Joaquim Xirau, La Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume, carrer de la Ciutat, carrer de la Font de Sant Miquel, carrer dels Gegants, carrer de Cervantes, carrer d’Avinyó, carrer de Simó Oller, carrer de la Mercè i plaça de la Mercè.

Més informació: gegantssantjaume.cat

Xè aniversari de la Mulassa d’Els Pallaresos.

Dissabte 5 d’agost – Els Pallaresos (El Tarragonès)

El 5 d’agost de l’any 2007 la població tarragonina d’Els Pallaresos estrenà la seva Mulassa. Obra de Joan Miró i Oró, és la primera Mulassa que la població té en la seva història.

La figura, va ser acceptada per la població ràpidament i ha viatjat arreu de Catalunya. Però fins avui no havia convidat la Mulassa de Barcelona a casa seva, i quina millor manera que per celebrar que fa una dècada que va néixer?

Doncs el proper dissabte 5 d’agost la Mulassa farà camí per primer cop cap a aquesta bonica població tarragonina, amb la intenció de ballar i fer ballar a petits i grans, repartir guitzes i conèixer la resta de convidats a l’aniversari.

No ens ho perdrem!

Festes de Sant Roc – Trobada de Gegants a la plaça Nova 2017.

Dimarts 15 d’agost – Plaça Nova (Barcelona)

En el marc de les Festes de Sant Roc (les més antigues de la ciutat, aquesta serà l’edició número 428) participarem un any més a la Trobada de gegants.

Faran d’amfitrions els nostres fillols, veïns i padrins: en Roc i l’Eulàlia. Els acompanyaran el nan Cu-cut, en Pippo i la Gal·la. Tots ells faran rebran els nostres Gegants petits del Pi, els gegants del Raval, de la Barceloneta, del Casc Antic, de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Jaume Apòstol i del carrer de la Princesa.

A les 17.30 estarem plantats a la plaça Nova. A les 18h començarem la cercavila pels carrers del barri i, en acabar altre cop a la plaça Nova, hi haurà els balls dels amfitrions.

No us perdeu les Festes de Sant Roc!

Més informació: www.plnova.cat

Festes de Sant Roc – Seguici de Sant Roc a la Plaça Nova 2017.

Dimarts 16 d’agost – Plaça Nova (Barcelona)

La Diada de Sant Roc és celebrada a la plaça Nova amb tota solemnitat des de fa segles, i l’acte principal és el Seguici que es celebra el dia 16 d’agost, festivitat de Sant Roc.

Començant pel càntic al Sant que es fa a la mateixa plaça i la Gran Traca Despertada, seguidament surt el singular Seguici. Hi prenen part el Diable de Sant Roc, els Bastoners de l’Esbart Català de Dansaires, l’Àliga i el Lleó de la Ciutat, els centenaris Gegants Vells o de Sant Roc de la Plaça Nova, el nan Cu-cut, els gegantets Pippo i Gal·la, els grallers La Pessigolla, la Bandera Verda de la Comissió de Festes de Sant Roc, la Cobla Ciutat de Cornellà i els veïns del barri.

Tots s’adrecen a la Basílica de Santa Maria del Pi, on a les 10.30h hi haurà la Solemne Missa Cantada. En acabar, visita al Palau Episcopal, amb rebuda per part del senyor Bisbe i balls d’honor de l’Àliga, el Lleó, els gegants, el nan Cu-cut, els bastoners i el diable. A les 12h i a la plaça Nova, ofrena floral a la imatge de Sant Roc i altra vegada balls de tots els elements festius.

Per acabar, degustació del vi del singular “porró llarg”, que és present a la diada des del 1830.

Acompanyeu-nos-hi!

Més informació: www.plnova.cat