Agenda

Identi’CAT a Baó (França).

Dissabte 27 de maig – Baó (França)

Sembla mentida, però després de tants segles encara falten llocs per visitar. Aquest cop el Lleó i la Mulassa de Barcelona ballaran per primera vegada a Baó (França) en motiu del festival de cultura i identitat catalana Identi’CAT, que se celebra a aquesta població de la Catalunya Nord des del 2002.

De fet, el Lleó serà el segon cop que surt de Catalunya en els seus 593 anys d’història (el primer cop va ser a Andorra la Vella l’any 2010) i la Mulassa visitarà França per tercer cop, després d’haver visitat París als anys vuitanta i Els Angles l’any 2004.

Serà doncs una ocasió excepcional, en què el Lleó i la Mulassa de Barcelona, acompanyats pels Músics del Pi, ballaran per Baó.

A més, la Mulassa sortirà amb foc, fet poc habitual en les seves aparicions fora de Correfocs.

Més informació a http://www.identicat.cat/

Inauguració de l’exposició #ConcursSJO17 i “Com es van fer en Mustafà i l’Elisenda petits”.

Dissabte 10 de juny – La Casa dels Entremesos

El proper dissabte 10 de juny, a les 10h a la Casa dels Entremesos s’inaugurarà l’exposició de fotografies participants al Concurs d’Instagram de les Festes de Sant Josep Oriol #ConcursSJO17.

L’acte començarà amb la presentació de la vuitantena de fotografies que s’han triat d’entre totes les participants (més de 200!), així com l’exposició complementària d’enguany. Si l’any passat presentàvem una cinquantena de miniatures dels Gegants del Pi de tots els tamanys i materials, enguany podreu veure el procés de creació d’en Mustafà i l’Elisenda petits. Hi veureu fotografies, la roba que es va fer servir i algunes peces originals. També podreu repassar els noms de tots els padrins que van tenir les dues figures.

El moment culminant serà l’entrega dels tres premis del concurs, que fins aquell moment seran secrets.

I tot seguit, hi haurà una mica de vi de missa i avellanes per fer passar la gana i poder gaudir a continuació de la Festa Catalana especial del Pi!

Tot plegat, serà per commemorar l’aniversari de la recuperació dels quatre Gegants del Pi, el 12 de juny de 1960. Les exposicions es podran visitar fins dilluns 10 de juliol.

Festa Catalana 2017.

Dissabte 10 de juny – Avinguda de la Catedral

La Festa Catalana és una mostra que recull cada dissabte entre maig i octubre algunes de les manifestacions de cultura popular tradicional que tenim a la ciutat. Capgrossos, Gegants, Castellers, Falcons, Danses, Diables,… van passant per l’Avinguda de la Catedral des de fa uns anys per tal de mostrar les nostres tradicions als visitants que rep la nostra ciutat.

Enguany, dissabte 10 de juny, de 11.30h a 13h a l’Avinguda de la Catdral hi podreu trobar totes les figures que movem: el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, els Capgrossos del Pi, els Gegantets Mustafà i Elisenda petits, en Perot lo Lladre, els quatre Gegants del Pi i els Músics del Pi.

Tots ells ballaran conjuntament i de manera individual per acabar fent els seus balls propis, on podreu veure a la ciutat per primer cop des de la seva estrena, el nou “Ball de quatre dels Gegants del Pi”. Durant l’acte també podreu provar alguna de les figures del Pi.

En definitiva, us convidem a venir a la Casa a les 10h a veure si heu estat escollits com a guanyadors i/o classificats a l’exposició del #ConcursSJO17.

Us hi esperem!

Sabadell Festa i Tradició 2017.

Diumenge 11 de juny – Sabadell (Vallès Occidental)

Els Gegants del Pi han anat nombroses vegades a Sabadell. Si Terrassa ha estat una constant a la història recent dels quatre Gegants del Pi, la cocapital del Vallès Occidental, Sabadell, no ha estat menys.

Ja per la Festa Major dels sabadellencs de l’any 1966 l’Oriol i la Laia (llavors acabats de recuperar i sense nom propi) visitaven els coneguts Gegants Avis de Sabadell. Allà es trobaren amb un munt de gegants de les contrades; els de Vilafranca del Penedès, de Rubí, de l’Hospitalet, Manresa, Terrassa, Vic, Sant Feliu de Codines, Molins de Rei i els Bastoners de Sitges. Fou una de les primeres vegades que la parella petita del Pi sortia, sola, fora de la ciutat.

Setze anys més tard, tots quatre Gegants ballarien per primer cop a Sabadell, i ho farien a la Festa Major del barri de la Creu Alta, on s’organitzava la I Trobada de Gegants, on hi seguirien assistint fins el 1985. Des de llavors (sí, des de llavors) no tenim constància de l’anada dels Gegants del Pi a Sabadell.

Així que, per fi, l’Oriol i la Laia tornaran a Sabadell, una de les primeres poblacions que van visitar.

Des de fa uns anys que la Federació Sabadell Cultura (integrada per moltes de les colles de cultura popular de la ciutat) organitza les jornades Sabadell Festa i Tradició, tot realitzant trobades de cultura popular d’arreu.

El proper dissabte 11 de juny ens trobarem a la …