Agenda

Peregrinatge a Núria.

Diumenge 5 de juny – Núria

El proper diumenge 5 de juny la Basílica de Santa Maria del Pi fa el seu peregrinatge anual, aquest cop a Núria. Com cada any des de temps immemorials també s’hi sumaran els Gegants petits del Pi, l’Oriol i la Laia. De fet, en els darrers anys han peregrinat a Montserrat o Escaladei.

La ballada dels Gegants serà a les 12.45h. A la tarda hi haurà activitats organitzades per l’Esplai del Pi.

Així per primer cop les nostres figures ballaran en aquest racó tan emblemàtic de la geografia catalana, i qui sap si posaran el cap dins l’olla!

No us ho podeu perdre!

Fêtes de l’été 2016 a Bois-de-Lessines (Bèlgica).

Del 17 al 19 de juny – Bois-de-Lessines (Bèlgica)

Havent viatjat per mitja Espanya, Andorra, Itàlia, França, els Països Baixos i fins i tot el Japó, enguany els gegants marxen fins a terres belgues. En Mustafà petit, en Perot lo Lladre i els quatre Gegants del Pi, acompanyats pels Músics del Pi, participaran a les Festes d’estiu de Bois-de-Lessines, en motiu del quarantè aniversari del seu comitè de festes.

Hi seran del 17 al 19 de juny, i participaran en ballades, cercaviles i exhibicions a la població, acompanyats per l’amfitrió; l’Archer de Bois-de-Lessines.

Von voyage!

Més informació: www.geantarcher.be

Festa Major del Casc Antic 2016.

Dissabte 2 de juliol – Passeig del Born (Barcelona)

Els Gegants petits del Pi, Oriol i Eulàlia, participen un any més a la Festa Major del Casc Antic, on els conviden els seus fillols, en Peret el fanaler i la Marieta de l’ull viu. Tampoc hi faltaran els seus fills Tinet i Cati o el Dofí del Casc Antic.

La Festa Major del barri té lloc pels volts del 29 de juny, Diada de Sant Pere Apòstol, patró dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, el que popularment es coneix com a Casc Antic barceloní.

La rebuda de les colles convidades serà a les 17.30h al Passeig del Born. Com és habitual, farem la cercavila pels carrers dels barris de Santa Caterina, Sant Pere i La Ribera (coneguts en el seu conjunt com a Casc Antic), on hi participaran els gegants i el Dofí del Casc Antic, gegants de Santa Maria del Mar, del Pi, de la Plaça Nova, del Raval, de la Barceloneta, de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Jaume, del carrer Princesa, i colles convidades d’arreu de la ciutat i de Catalunya.

Acabarem al Mercat de Santa Caterina, a l’avinguda de Francesc Cambó, on hi haurà els balls finals.

No hi falteu!

Diada de Sant Zenon a Arenys de Mar.

Dissabte 9 de juliol – Arenys de Mar (Maresme)

I tornem al Maresme, concretament a la Sinera que visqué Salvador Espriu. De fet, des del 16 de juliol de 1980 que no visitàvem la vila costanera d’Arenys de Mar.

I el motiu  per tornar-hi trenta-sis anys després, no podia ser més especial.

La tarda del dissabte 9 de juliol, Diada de Sant Zenon (patró d’Arenys), excepcionalment els quatre Gegants del Pi participaran a l’anada a ofici acompanyant les autoritats, com a únics convidats per part dels Gegants d’Arenys de Mar: en Tallaferro, la Flor d’Alba, en Roc i la Maria.

Festa Major del Raval 2016.

Diumenge 17 de juliol – Raval (Barcelona)

El proper diumenge 17 de juliol els Gegants petits del Pi visitaran, un any més, els amics i veïns del barri del Raval.

El Senyor Ramon i la Lola els rebran junt a la seva filla Quimeta Àngels per fer una cercavila estiuenca pels carrers del barri, en el marc de la Festa Major.

Trobada dels Gegants de Sant Jaume 2016.

Dissabte 23 de juliol – plaça de la Mercè

I en la tradicional ruta estiuenca dels nostres gegants, seguim visitant els nostres fillols, en aquest cas els Gegants de Sant Jaume, en Ferran i la Mercè, que van ser creats el 2009 i 2010 tot recordant els històrics gegants de l’església de Sant Jaume Apòstol.

La seva trobada la celebren sempre pels volts del 25 de juliol, Diada de Sant Jaume, en aquest cas el dissabte 23 a la tarda.

Trobareu a l’Oriol i la Laia, Gegants petits del Pi, a la plaça de la Mercè a les 17h preparats per iniciar la cercavila pels carrers Ample, carrer de Josep Anselm Clavé, passatge de la Pau, Plaça de Joaquim Xirau, La Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume, carrer de la Ciutat, carrer de la Font de Sant Miquel, carrer dels Gegants, carrer de Cervantes, carrer d’Avinyó, carrer de Simó Oller, carrer de la Mercè i plaça de la Mercè.

Més informació: gegantssantjaume.cat