Postal del Poulain de Pesenàs a la Mulassa de Barcelona (en occità i traducció al català)

Polida​,​ ​Que​ m’a​n​ dich qu’as festejat tos 450 ans!

​Soi plan content de te retrobar en Barcelona. ​Aqu​ò fa mai d’un c​òp que veni dins lo pa​í​s mondialament conegut per son pan ​amb​ tomat​a​​ e los calçots,​ mas​ soi​ jamai ​estat ​dins sa capitala.

Èsser amb tu per ton anniversari es un present reial. Per ieu si​á​s una domaisèla amb pasencara​ la mitat d’un sègle alara que ieu fa 792 ans que bol​è​ugi mes pampannes.

Q​uand ai recebut ton invitacion ​ai​ remembrat fò​rça sovenir​s​ del mes de Julhet qu​and tu e lo Leon venguèretz en co ieu a Pesenàs, macar​è​l! Quina polida b​è​stia era tchoucarde! ​Nosautres nos sèm amusats en anant per los carrieròts de ma vila, en perseguint los dròlles, en estirant lo còl, en bolegant lo cuol e en manjant qualque berlingòt.​

Ara es mon torn de me regalar per la bringa​ss​a que vas organizar per ton anniversari. P​ò​di te demandar una causa : entre cada passa carrièra podràs me faire visitar ton barri? Per contr​a​ atencion de pas me prendre per un ​fòl​ !!

​Ò​sca ! ​Nos​ vesèm lo 18 de Mars.

Lo Poulain de Pesenàs.

TRADUCCIÓ AL CATALÀ:

Nena, que m’han dit que en fas 450!!

Estic molt content de retrobar-te a Barcelona. Mira que he vingut vegades al país del pa amb tomàquet i els calçots, però mai no havia estat a capital!

Acompanyar-te pel teu aniversari és un plaer dels grans. Sàpigues però que per mi ets tota una jovincella ja que jo ja compto amb 792 estirades d’orelles i tu no has ni arribat al mig mil-leni.

De fet, només rebre la teva invitació vaig començar a recordar que no fa ni un any que ens vèiem a casa meva, quan vas venir amb el Lleó. Renoi, quin animalot més ensopit! Tu i jo sí que vam xalar, amunt i avall pels carrerons de la meva vila: perseguint la canalla, estirant el coll, remenant el cul i menjant algun que altre berlingot.

Ara que em toca a mi venir-te a veure i gaudir de la festassa que faràs. Però t’he de demanar un favor: entre cercavila i cercavila, oi que m’acompanyaràs a fer una mica el guiri?

Apa, ens veiem el dia 18!

El Poulain de Pesenàs