Bases del Concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2019 #SJO19

OBJECTIU

El concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol es convoca des de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi de Barcelona amb la finalitat de fer participar a la ciutadania de la imatge gràfica de les Festes.

Del cartell que en resulti guanyador se’n farà el cartell oficial, programa de mà i tota la imatge gràfica de la festa.

TEMÀTICA

El tema són les Festes de Sant Josep Oriol, que se celebren als voltants de la Basílica de Santa Maria del Pi. La imatge ha d’estar relacionada amb la història del barri, de la Basílica del Pi o de les Festes, així com amb les figures festives pròpies (els quatre Gegants del Pi, el Lleó, la Mulassa, els músics, en Perot lo Lladre i els Gegants infantils) o elements identitaris de la festa (els raves, les monedes de xocolata, el retaule, Sant Josep Oriol,…).

FORMAT DE L’OBRA 

-          Els dissenys es podran fer en qualsevol estil i tècnica que permeti la fotoreproducció en 4 colors. No s’admetran tintes metal·litzades ni fluorescents, relleus ni res que sobresurti.

-          Ha d’estar pensat per poder-se reproduir en els següents formats:

  • Cartell (DIN-A3)
  • Portada del programa de les Festes i flyers (105 x 210 mm)

-          El cartell haurà d’estar disponible per poder ser versionat com a imatge gràfica de la festa.

-          Cal incloure les frases:

Festes de Sant Josep Oriol 2019

Del 16 al 24 de març

Barri del Pi – Barcelona

I l’etiqueta #SJO19

PRESENTACIÓ DE LES OBRES

-          El cartell s’haurà de presentar en dues versions, ambdues impreses en cartolina (mínim 180gr) DIN-A4. Una estarà pensada per imprimir pel model en DIN-A3 (cartell) i l’altra en 105x210mm (flyer i portada del programa de les Festes).

-          Una mateixa persona pot presentar més d’una obra.

-          L’obra pot tenir més d’un autor.

-          Les obres s’hauran de presentar sense doblegar, arrugar ni cargolar de la següent manera:

En un sobre (sobre número 1) hi haurà d’haver el pseudònim a fora (que sigui visible), i a dins l’obra amb el pseudònim darrere.

Dins del sobre número 1, hi haurà d’haver un segon sobre (número 2), també amb el pseudònim per fora, i dins, hi haurà d’haver un full amb les dades personals de l’autor/s: pseudònim, nom i cognoms, correu electrònic i telèfon de contacte.

Tos dos sobres hauran d’estar tancats.

TERMINI

Les obres es podran presentar fins dimarts 18 de desembre de 2018 a la recepció de la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2) en l’horari especificat al seu web www.lacasadelsentremesos.cat

VEREDICTE

L’obra guanyadora serà triada com a màxim el 8 de gener per un jurat format per set membres relacionats amb les entitats, veïns i comerciants del barri del Pi. En un termini de deu dies es parlarà amb el guanyador/a i es farà públic el veredicte.

El jurat pot declarar el premi com a desert.

ADEQUACIÓ DE L’OBRA

L’obra guanyadora haurà de ser modificada per adequar-la als requeriments; com posar-li la llima de l’Ajuntament de Barcelona i/o tot allò que l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi cregui oportú.

Un cop el veredicte sigui públic, es demanarà a tots els participants que facin arribar el seu cartell en format digital al correu electrònic de l’Associació en un termini de set dies, amb l’objectiu de fer-ne difusió i formar part de l’exposició que es farà al març.

PREMI

El concurs tindrà un únic cartell guanyador, que rebrà un premi de 150€.

EXPOSICIÓ

Les obres quedaran en propietat de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi per una exposició que es realitzarà a la Casa dels Entremesos de Barcelona (plaça de les Beates, 2).

Un cop acabada l’exposició, es contactarà amb els autors, que podran recollir les seves obres a la Casa dels Entremesos.