Gegants de Sant Climent de Llobregat (El Baix Llobregat): Llúcia, Climent i Roser

En Climent i la Roser són els gegants de Sant Climent de Llobregat, població muntanyenca de la comarca del Baix Llobregat.

La parella neix el 1993 al taller de Can Boter de la població maresmenca de Tiana i des de llavors participa a nombrosos actes i celebracions arreu del país. El 2001 i de la mà de la família Aumedes del Taller Sarandaca de Granollers, neix la Llúcia, un homenatge als geganters de la colla. I en especial, als més menuts que en són els seus portadors. La Llúcia es caracteritza per ser una gegantona manotes, que dóna “manotades” a qui s’hi apropa massa.

Però si hi ha un gegant manotes ben popular a Sant Climent, aquest és el Situ, un personatge nascut el 2010 que, fet per la pròpia colla a partir d’un capgròs amb barretina, és el més boig del poble. La figura però, no surt de Sant Climent.

Els gegants de Sant Climent de Llobregat és el primer cop que ens visiten i per tant, els donem una càlida benvinguda. Així, el proper diumenge 25 de novembre de 2012, els gegantons del Pi i la Mulassa de Barcelona participaran a la XX Trobada de gegants i capgrossos i Mostra de Grups Folklòrics de Sant Climent de Llobregat, també per primera vegada.

Climent i Roser (Arxiu El Món Geganter)

Climent i Roser (Arxiu El Món Geganter)