Els Atracaments i Històries d’en Perot lo Lladre.

Per la tarda del dissabte de les Festes i després dels tallers infantils i la xocolatada per la mainada, tenen lloc els Atracaments d’en Perot, que simulen un robatori a diferents botigues del barri que col·laboren amb les Festes i amb les quals s’ha pactat anteriorment el furt.

El recorregut l’encapçala el gegantet Perot lo Lladre acompanyat pels músics del Pi, recorrent els carrers del barri.

Quan s’arriba a la botiga, els membres de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, que van degudament disfressats de camperols o personatges relacionats amb la vida d’en Perot lo Lladre, inicien un ritual per atracar els comerciants que acaba amb els nens fent el crit: “Perot, Perot, Perot. El nostre llagregot!”, seguit per la melodia pròpia del Gegantet: “Passejant per Ciutat Vella vaig conèixer un bandoler, que Perot lo Lladre es deia, Perot lo Lladre, el bandoler!”. Tot plegat finalitza amb el repartiment del motí, amb el llançament de monedes de xocolata i caramels entre tots els presents, que continuen la passejada fins la següent botiga.

Per iniciar i finalitzar l’acte, a la plaça de Sant Josep Oriol té lloc la representació de la vida d’en Perot lo Lladre a càrrec dels membres de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, en el que es coneix com les Històries d’en Perot.