La Passejada dels Oriols.

Així com per Santa Eulàlia són les dones les que surten a celebrar la diada, per Sant Josep Oriol són els homes els que desfilen per fer honor al Sant. L’acte es coneix com la Passejada dels Oriols i es celebra el dissabte al matí.

Cap a les 11h el gegant petit del Pi, en Josep Oriol, va rebent a la plaça de Sant Josep Oriol a la resta de gegants del Districte de Ciutat Vella, que aquest dia deixen les seves parelles a casa. Hi participen doncs, els gegants, gegantons i nans de la Plaça Nova, el Raval, la Barceloneta, el Casc Antic, Santa Maria del Mar, Sant Pere de les Puel·les, Sant Jaume Apòstol, Carrer Princesa, la Casa de la Caritat i l’escola Sant Felip Neri, a més d’en Perot lo Lladre, en Mustafà petit i en Mustafà del Pi.

A continuació té lloc la Passejada dels Oriols per anar a buscar l’ofrena floral, que passa pels carrers de la Palla, Banys Nous, Boqueria i La Rambla. A la Rambla, les floristes ofereixen la garlanda floral que duran a coll-i-be els nens de les colles convidades per fer l’ofrena al Sant. El recorregut de tornada passa per Portaferrissa, Pi i la plaça de Sant Josep Oriol.

Un cop a plaça, tots els gegants es situen al fons, on hi ha la imatge del Sant. Quan tothom està a lloc, i amb el gegant Josep Oriol al mig de la façana on hi ha el Sant, els veïns eleven la garlanda floral al so de la melodia d’El Gegant del Pi fins a l’alçada del Sant. Per acabar l’acte, els veïns llancen des dels balcons les monedes de xocolata amb la imatge dels raves i el Gegant del Pi, menja típica de les Festes.