Les monedes de Sant Josep Oriol.

La llegenda dels raves i les monedes.

“El 2 d’abril de l’any 1698 Josep Oriol va decidir que volia anar de missions i va emprendre un pelegrinatge cap a la Santa Seu. Durant el primer tram va ser acompanyat per un obrer anomenat Bonaventura Ballescà. Diu la tradició, que en arribar a l’Hostal de la Grua, al territori de la Parròquia de Sant Pere de Reixach, prop de Montcada van aturar-se perquè l’acompanyant tenia gana. En Bonaventura, famèlic i confiant que Josep Oriol, que sempre ajudava els pobres, li pagaria el que consumís, es va afartar tant com va poder. En arribar l’hora de pagar, es va adonar que, com ja era de costum, en Josep Oriol no duia un ral a sobre. En veure l’embolic, el futur sant, segons explica la llegenda, va agafar un rave i en va fer rodanxes, que van convertir-se en les monedes necessàries per a pagar l’àpat.”

Extret del bloc “Altres Barcelones”

Les monedes de Sant Josep Oriol.

A causa de la popular llegenda, les monedes són l’àpat per excel·lència de les Festes de Sant Josep Oriol. Per la celebració s’encunyen unes monedes de xocolata amb la imatge del Gegant del Pi per una cara i la de Sant Josep Oriol per l’altra.

Les monedes es poden aconseguir en els següents actes de les Festes: el Pregó (en el moment de la Remembrança del miracle de les monedes), a la Passejada dels Oriols (en el moment culminant, en què es puja l’ofrena floral) i als Atracaments i Històries d’en Perot lo Lladre.