Celebrem els 60 anys de la recuperació dels quatre Gegants del Pi!

Ja fa uns mesos que vam anunciar que el Coronavirus obligava a ajornar una de les festes més esperades enguany pels amants dels gegants i la imatgeria festiva: les Quinquennals dels Gegants del Pi. Aquestes celebracions es fan els anys acabats en 0 i 5, i pretenen posar en valor la recuperació dels quatre Gegants del Pi el 12 de juny de l’any 1960.

Tot i així, hem volgut commemorar els 60 anys de la recuperació amb una modesta celebració a les xarxes. L’objectiu principal és fer pedagogia sobre el moment històric que es van recuperar els gegants tot explicant com era el barri, les entitats parroquials, les festes… i com va anar la restauració.

Per aconseguir-ho, del 15 al 20 de juny s’han programat sis vídeos de poc més de cinc minuts de durada cadascun. En aquestes càpsules s’hi presenta un aspecte de l’època, que en cada cas és presentat per un narrador diferent: arxivers, familiars o persones que van viure l’època en primera persona.

Els vídeos es poden veure al canal de Youtube dels Gegants del Pi i al de la Casa dels Entremesos, cada dia a partir de les 18.30 h. El darrer vídeo, el de dissabte 20, serà una felicitació coral per part de molts dels integrants de la colla.

El programa és el següent:

  • Dilluns 15: ‘L’església del Pi als anys seixanta’ a càrrec de Jordi Sacasas, arxiver de Santa Maria del Pi.
  • Dimarts 16: ‘La restauració dels Gegants del Pi’ a càrrec de Sessa Casserras, néta del restaurador.
  • Dimecres 17: ‘El barri del Pi a mitjans del segle XX’ a càrrec de Miquel Àngel Gelabert, veí del barri.
  • Dijous 18: ‘El calendari festiu barceloní de l’època’ a càrrec de Jan Grau, expert en festes i tradicions.
  • Divendres 19: ‘La festa d’estrena’ a càrrec de Josep Lluís Esteras ‘Iaio’, president de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi.
  • Dissabte 20: ‘Per molts anys!’ a càrrec dels membres dels Gegants del Pi.