Presentació

L’Associació d’Amics del Gegants del Pi és una associació sense ànim de lucre encarregada de la custòdia, el manteniment, la difusió, la dinamització i la transmissió del patrimoni que conformen les diferents figures festives de la Basílica de Santa Maria del Pi, que ens han arribat als nostres dies des del segle XVII.

Actualment l’entitat custodia: els Gegants del Pi, els Gegants petits del Pi, el gegantó “Perot Lo Lladre”del Pi, la Mulassa de Barcelona, el Lleó de Barcelona i els Capgrossos del Pi.

Realitzant la nostra tasca com a entitat de cultura popular i tradicional catalana, difonem una part del patrimoni festiu de la ciutat de Barcelona arreu, sempre dins el marc de la cultura popular i tradicional catalana.

Com a entitat amb seu dins el cor del districte de la Ciutat Vella de Barcelona i com a part del seu llegat cultural, participem en totes les Festes Majors que s’hi celebren. Especialment les Festes de Sant Josep Oriol, que organitza la nostra entitat. També tenim un paper destacat a les Festes de Santa Eulàlia, que van ser ideades per nosaltres juntament amb els companys de la Plaça Nova. Dins la Ciutat, som presents a les Festes de la Mercè i a la resta de festivitats tradicionals barcelonines (Corpus, Carnestoltes, Nadal…) a més de ser convidats a diferents trobades o mostres de cultura popular catalana que es celebren dins i fora de Catalunya.